top of page

Čokoladni trufli

  • Writer: Anita Ferlin
    Anita Ferlin
  • Apr 4
  • 1 min read

Updated: Apr 22


SESTAVINE

  • 250 g temne čokolade

  • 180 ml sladke smetane *

  • 30 g masla

  • 3 žlice kavnega likerja (ali drugega)

  • grenek kakav

  • kokos moka

* uporabiš lahko tudi drugo vrsto smetane


POSTOPEK PRIPRAVE

Čokolado nasekljamo čim bolj na majhne koščke in jo prestavimo v posodo. Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in ji dodamo maslo, da se raztopi. S tem prelijemo čokolado, počakamo minuto ali dve in dobro premešamo. Lahko uporabimo tudi palični mešalnik.


Čokoladno zmes prekrijemo na dotik z živilsko folijo in jo za 3-4 ure postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi in nekoliko strdi. Če nimamo časa si pomagamo z zamrzovalnikom - čas hlajenja je bistveno krajši. Že po 30 minutah lahko preizkusimo, če se naredijo kroglice.


V kolikor je zmes OK jo del odtrgamo in valjamo po rokah, da dobimo kroglice poljubne velikosti. Povaljamo jih v kakavu ali pa kokos moki.


Shranimo v hladilniku.


Comments


Anita Ferlin s.p.

MŠ: 9538763000

DŠ: SI97302350

Sledite na:

  • PRAVI- instagram_edited
  • FACEBOOK_edited

© 2025 Naroči sladičko - Vse pravice pridržane

bottom of page