Čokoladni trufli
- Anita Ferlin
- Apr 4
- 1 min read
Updated: Apr 22

SESTAVINE
250 g temne čokolade
180 ml sladke smetane *
30 g masla
3 žlice kavnega likerja (ali drugega)
grenek kakav
kokos moka
* uporabiš lahko tudi drugo vrsto smetane
POSTOPEK PRIPRAVE
Čokolado nasekljamo čim bolj na majhne koščke in jo prestavimo v posodo. Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in ji dodamo maslo, da se raztopi. S tem prelijemo čokolado, počakamo minuto ali dve in dobro premešamo. Lahko uporabimo tudi palični mešalnik.
Čokoladno zmes prekrijemo na dotik z živilsko folijo in jo za 3-4 ure postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi in nekoliko strdi. Če nimamo časa si pomagamo z zamrzovalnikom - čas hlajenja je bistveno krajši. Že po 30 minutah lahko preizkusimo, če se naredijo kroglice.
V kolikor je zmes OK jo del odtrgamo in valjamo po rokah, da dobimo kroglice poljubne velikosti. Povaljamo jih v kakavu ali pa kokos moki.
Shranimo v hladilniku.
Comments