Skutino pecivo z limonino lupino
- Anita Ferlin
- Apr 4
- 1 min read
Updated: Apr 22

SESTAVINE ZA TESTO (količina je odvisna od velikosti pekača):
250 g moke
1 žlička pecilnega
120 g sladkorja
150 g masla
3 rumenjaki
naribana limonina lupina
vanilin aroma
POSTOPEK PRIPRAVE
V posodo v kateri bomo pripravljali testo presejemo moko s pecilnim praškom. Nato dodamo sladkor, naribano maslo, limonino lupino, vanilin aromo ter razžvrkljane rumenjake. Dobro pregnetemo, da nastane kompaktno testo. Slabi 2/3 testa s prsti raztegnemo po pekaču. Pekač pred tem obložimo s papirjem za peko, robove pa namažemo z maslom. Dobro 1/3 testa pustimo za na vrh peciva.
SESTAVINE ZA SKUTIN NADEV
500 g skute
3 velike žlice kisle smetane
120g sladkorja
3 žlice pšeničnega zdroba
vanilin aroma
naribana lupina limone
2 žlici limoninega soka
sneg 3 beljakov
POSTOPEK PRIPRAVE
Najprej v posodi penasto do čvrstega stepemo sneg. Nato v drugo posodo stresemo vse preostale sestavine in na hitro zmiksamo. Na koncu z metlico ročno vmešamo sneg. Nadev stresemo na raztegnjeno testo. Pekač potresemo ter ga premikamo levo in desno, da se nadev enakomerno razporedi po celotnem pekaču. Na vrh nadeva naribamo 1/3 testa, ki smo ga pustili.
Pečemo po občutku v ogreti pečici na 180°C. Čas pečenja je odvisen od količine nadeva. Nekje 35 minut. Če smo naredili res bogato pito potem čas pečenja podaljšamo za cca 10 minut. Lahko tudi preverimo z zobotrebcem, če je pecivo pečeno.
Comments