top of page

Skutino pecivo z limonino lupino

  • Writer: Anita Ferlin
    Anita Ferlin
  • Apr 4
  • 1 min read

Updated: Apr 22


SESTAVINE ZA TESTO (količina je odvisna od velikosti pekača):

  • 250 g moke

  • 1 žlička pecilnega 

  • 120 g sladkorja

  • 150 g masla

  • 3 rumenjaki

  • naribana limonina lupina

  • vanilin aroma


POSTOPEK PRIPRAVE

V posodo v kateri bomo pripravljali testo presejemo moko s pecilnim praškom. Nato dodamo sladkor, naribano maslo, limonino lupino, vanilin aromo ter razžvrkljane rumenjake. Dobro pregnetemo, da nastane kompaktno testo. Slabi 2/3 testa s prsti raztegnemo po pekaču. Pekač pred tem obložimo s papirjem za peko, robove pa namažemo z maslom. Dobro 1/3 testa pustimo za na vrh peciva.


SESTAVINE ZA SKUTIN NADEV 

  • 500 g skute

  • 3 velike žlice kisle smetane

  • 120g sladkorja

  • 3 žlice pšeničnega zdroba

  • vanilin aroma

  • naribana lupina limone

  • 2 žlici limoninega soka

  • sneg 3 beljakov


POSTOPEK PRIPRAVE

Najprej v posodi penasto do čvrstega stepemo sneg. Nato v drugo posodo stresemo vse preostale sestavine in na hitro zmiksamo. Na koncu z metlico ročno vmešamo sneg. Nadev stresemo na raztegnjeno testo. Pekač potresemo ter ga premikamo levo in desno, da se nadev enakomerno razporedi po celotnem pekaču. Na vrh nadeva naribamo 1/3 testa, ki smo ga pustili.


Pečemo po občutku v ogreti pečici na 180°C. Čas pečenja je odvisen od količine nadeva. Nekje 35 minut. Če smo naredili res bogato pito potem čas pečenja podaljšamo za cca 10 minut. Lahko tudi preverimo z zobotrebcem, če je pecivo pečeno.


Comments


Anita Ferlin s.p.

MŠ: 9538763000

DŠ: SI97302350

Sledite na:

  • PRAVI- instagram_edited
  • FACEBOOK_edited

© 2025 Naroči sladičko - Vse pravice pridržane

bottom of page