Jagodni cheesecake
- Anita Ferlin
- Apr 4
- 1 min read
Updated: Apr 22

SESTAVINE ZA PODLAGO
200g Oreo piškotov (temnih)
60 g masla (stopljeno)
POSTOPEK PRIPRAVE
Oreo piškote zdrobimo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Uporabimo okrogli model v velikosti 18cm. Piškotno mešanico dobro potlačimo ob dno modela. Postavimo v zamrzovalnik za 30 minut.
SESTAVINE ZA JAGODNI PIRE
5 g želatine v prahu
2 žlici limoninega soka
300 g jagod
50 g sladkorja
2 žlici koruznega škroba (16 g)
POSTOPEK PRIPRAVE
V skledo zlijemo limonin sok in dodamo želatino ter pustimo 5 minut. Jagode operemo, odstranimo liste in narežemo. Nato jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Prestavimo v posodo, dodamo sladkor, koruzni škrob ter želatino in kuhamo dokler se vse skupaj ne poveže. Dobljeni pire precedimo čez drobno cedilo in ohladimo na sobno temperaturo.
SESTAVINE ZA KREMO
370 g kremnega sira (Philadelphia)
80 g mletega sladkorja
1 žlička vanilin arome
160 ml smetane
POSTOPEK PRIRPAVE
V skledo stresemo kremni sir in ga zmešamo z mikserjem. Dodamo vanilin aromo in sladkor v prahu ter dobro zmiksamo. K dobljeni kremi postopoma dodajamo jagodni pire ter mešamo tako dolgo, da se pire popolnoma vmeša v kremo. V drugi posodi stepemo sladko smetano (ne preveč čvrsto) in jo vmešamo v jagodno kremo.
Jagodno kremo stresemo na podlago iz piškotov, pogladimo ter postavimo v hladilnik. Poljubno lahko tudi okrasimo.
Comments