top of page

Jagodni cheesecake

  • Writer: Anita Ferlin
    Anita Ferlin
  • Apr 4
  • 1 min read

Updated: Apr 22



SESTAVINE ZA PODLAGO 

  • 200g Oreo piškotov (temnih)

  • 60 g masla (stopljeno)


POSTOPEK PRIPRAVE 

Oreo piškote zdrobimo in jih prelijemo s stopljenim maslom. Uporabimo okrogli model v velikosti 18cm. Piškotno mešanico dobro potlačimo ob dno modela. Postavimo v zamrzovalnik za 30 minut.


SESTAVINE ZA JAGODNI PIRE 

  • 5 g želatine v prahu

  • 2 žlici limoninega soka

  • 300 g jagod

  • 50 g sladkorja

  • 2 žlici koruznega škroba (16 g)


POSTOPEK PRIPRAVE

V skledo zlijemo limonin sok in dodamo želatino ter pustimo 5 minut. Jagode operemo, odstranimo liste in narežemo. Nato jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Prestavimo v posodo, dodamo sladkor, koruzni škrob ter želatino in kuhamo dokler se vse skupaj ne poveže. Dobljeni pire precedimo čez drobno cedilo in ohladimo na sobno temperaturo.


SESTAVINE ZA KREMO

  • 370 g kremnega sira (Philadelphia)

  • 80 g mletega sladkorja

  • 1 žlička vanilin arome

  • 160 ml smetane


POSTOPEK PRIRPAVE 

V skledo stresemo kremni sir in ga zmešamo z mikserjem. Dodamo vanilin aromo in sladkor v prahu ter dobro zmiksamo. K dobljeni kremi postopoma dodajamo jagodni pire ter mešamo tako dolgo, da se pire popolnoma vmeša v kremo. V drugi posodi stepemo sladko smetano (ne preveč čvrsto) in jo vmešamo v jagodno kremo.


Jagodno kremo stresemo na podlago iz piškotov, pogladimo ter postavimo v hladilnik. Poljubno lahko tudi okrasimo. 


Comments


Anita Ferlin s.p.

MŠ: 9538763000

DŠ: SI97302350

Sledite na:

  • PRAVI- instagram_edited
  • FACEBOOK_edited

© 2025 Naroči sladičko - Vse pravice pridržane

bottom of page